
Ada Perallada verdeelt het brede scala aan tapas in het land in tien verschillende groepen en elke groep representeert een aantal karaktereigenschappen. Zo kan zij (of kun jij) aan de hand van jouw favoriete tapas je persoonlijkheid testen. Als je het liefst tapas eet uit de eerste groep, die bestaat uit kroketten, gehaktballetjes en buñuelos (beignets), wil dat zeggen dat je een gelukkig familiemens bent, met veel vrienden. En af en toe kun je naïef uit de hoek komen.
ADVERTENTIE
Kabeljauw staat voor authentiek, eervol en koppig. Hou je van mosselen, kokkels en andere schaaldieren, dan kenmerkt jouw persoonlijkheid zich door nieuwsgierigheid en intellectueel vermogen en hou je van alles wat \'anders\' is.
De vierde groep kenmerkt zich door uitgesproken smaken, zoals ansjovis in azijn of ingelegd in zout. Als die nooit bij jouw tapas mogen ontbreken, dan wil dat zeggen dat je diplomatisch, introvert en avontuurlijk bent.
Doordacht, eerlijk en verleidelijk? Dan hou je vast van de vette hap (calamares of gefrituurde vis). De Russische salade en gevulde champignons zijn voor makkelijke, zekere en geordende mensen, terwijl gamba´s met knoflook favoriet zijn onder échte vrijbuiters en reislustige types.
Wie het liefst olijfjes en tonijn op olie besteld is volgens de tapasleer discreet, analytisch en een tikkeltje verlegen. Paprika's (gevuld, gebakken of gegrild) duiden op perfectionisme, verantwoordelijkheid en gezelligheid. De tiende groep ten slotte, die bestaat uit de Spaanse tortilla en pan con tomate, is voor eerlijke, bewuste en soms zelf utopische mensen.