Ada Perallada verdeelt het brede scala aan tapas in het land in tien verschillende groepen en elke groep representeert een aantal karaktereigenschappen. Zo kan zij (of kun jij) aan de hand van jouw favoriete tapas je persoonlijkheid testen. Als je het liefst tapas eet uit de eerste groep, die bestaat uit kroketten, gehaktballetjes en buñuelos (beignets), wil dat zeggen dat je een gelukkig familiemens bent, met veel vrienden. En af en toe kun je naïef uit de hoek komen.

Kabeljauw staat voor authentiek, eervol en koppig. Hou je van mosselen, kokkels en andere schaaldieren, dan kenmerkt jouw persoonlijkheid zich door nieuwsgierigheid en intellectueel vermogen en hou je van alles wat \'anders\' is.

De vierde groep kenmerkt zich door uitgesproken smaken, zoals ansjovis in azijn of ingelegd in zout. Als die nooit bij jouw tapas mogen ontbreken, dan wil dat zeggen dat je diplomatisch, introvert en avontuurlijk bent.

Doordacht, eerlijk en verleidelijk? Dan hou je vast van de vette hap (calamares of gefrituurde vis). De Russische salade en gevulde champignons zijn voor makkelijke, zekere en geordende mensen, terwijl gamba´s met knoflook favoriet zijn onder échte vrijbuiters en reislustige types.

Wie het liefst olijfjes en tonijn op olie besteld is volgens de tapasleer discreet, analytisch en een tikkeltje verlegen. Paprika's (gevuld, gebakken of gegrild) duiden op perfectionisme, verantwoordelijkheid en gezelligheid. De tiende groep ten slotte, die bestaat uit de Spaanse tortilla en pan con tomate, is voor eerlijke, bewuste en soms zelf utopische mensen.

Uw gids voor het echte Spanje - maandag 23 mei 2022
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tips & Trips
  • Spanje in Beeld
  • Gastronomie
  • Samenleving
  • Natuur
  • Historie
  • Nieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • Nieuwsbrief
 

GASTRONOMIE

Tapas die iets over jezelf vertellen

Uitgegeven: dinsdag 4 maart 2014 23:49
Laatst gewijzigd: dinsdag 4 maart 2014 23:49

BARCELONA - Tapas eten is nauw verweven met de Spaanse cultuur. Onder het mom van 'je bent wat je eet' ontwikkelde de Catalaanse kok Ada Perallada zelfs een tapaspersoonlijkheidstest. Wat voor type ben jij?

Tapas
© Annebeth Vis

Ada Perallada verdeelt het brede scala aan tapas in het land in tien verschillende groepen en elke groep representeert een aantal karaktereigenschappen. Zo kan zij (of kun jij) aan de hand van jouw favoriete tapas je persoonlijkheid testen. Als je het liefst tapas eet uit de eerste groep, die bestaat uit kroketten, gehaktballetjes en buñuelos (beignets), wil dat zeggen dat je een gelukkig familiemens bent, met veel vrienden. En af en toe kun je naïef uit de hoek komen.

ADVERTENTIE

Kabeljauw staat voor authentiek, eervol en koppig. Hou je van mosselen, kokkels en andere schaaldieren, dan kenmerkt jouw persoonlijkheid zich door nieuwsgierigheid en intellectueel vermogen en hou je van alles wat \'anders\' is.

De vierde groep kenmerkt zich door uitgesproken smaken, zoals ansjovis in azijn of ingelegd in zout. Als die nooit bij jouw tapas mogen ontbreken, dan wil dat zeggen dat je diplomatisch, introvert en avontuurlijk bent.

Doordacht, eerlijk en verleidelijk? Dan hou je vast van de vette hap (calamares of gefrituurde vis). De Russische salade en gevulde champignons zijn voor makkelijke, zekere en geordende mensen, terwijl gamba´s met knoflook favoriet zijn onder échte vrijbuiters en reislustige types.

Wie het liefst olijfjes en tonijn op olie besteld is volgens de tapasleer discreet, analytisch en een tikkeltje verlegen. Paprika's (gevuld, gebakken of gegrild) duiden op perfectionisme, verantwoordelijkheid en gezelligheid. De tiende groep ten slotte, die bestaat uit de Spaanse tortilla en pan con tomate, is voor eerlijke, bewuste en soms zelf utopische mensen.

© Annebeth Vis
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Gastronomie

  • De lang vergeten smaak van de Romeinse vissaus garum
  • Typisch broodje 'mollete de Antequera' krijgt beschermde status
  • Cruzcampo opent bierfabriek in Málaga's hipste wijk Soho
  • San Sebastián uitgeroepen tot beste bestemming voor foodies
  • Duurste en beste ham ter wereld komt uit Huelva
  • Tijd voor tapas
  • Espetos en Spanje's oudste chiringuito
  • Kaviaar proeven in Riofrio
  • Overal verkrijgbaar tijdens Semana Santa: torrijas
  • Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen
  • Over bloemetjes, bijtjes en de honing die daaruit voorkomt
  • Culinair genieten tijdens Gastrofestival in Madrid
  • Barcelona: de populairste restaurants
  • Baby-paling, een Noord-Spaanse delicatesse
  • Interview met topkok Carme Ruscalleda
  • De zoete wijn van Málaga, ooit wereldberoemd
  • Spanjes wijnstreken in vogelvlucht
  • Op bezoek bij sherry-producent Gonzalez Byass en 'Tío Pepe'
  • Vijf frisse Spaanse zomerdrankjes mét alcohol
  • Hoe maak je verfrissende gazpacho?
  • Koken en eten met Rodrigo de la Calle
  • 8e Culinaire week in Valencia begonnen
  • Tentakels
  • De smaken van Spanje, meesterwerk over de Spaanse keuken

Tips-en-trips

Het fietstoerisme in Spanje wordt steeds populairder. Het land draait om veel meer dan alleen om zon, zee en strand. Spanje heeft prachtige regio's waar je urenlang de mooiste plekken kunt bezoeken. Van prachtige natuurgebieden tot bruisende steden.

Top 5 INSpanje.nl

  1. Einde van extreem vroege hitte-episode in Spanje nabij
  2. Guardia Civil heeft twee pedofielen opgepakt
  3. Tips om beter bestand te zijn tegen de extreme hitte in Spanje
  4. Spanje heeft de dubbele hoeveelheid airco's nodig tegen de toegenomen hitte
  5. Spanje activeert gezondheidswaarschuwing wegens apenpokkenvirus

Samenleving

Heerlijk warme zomers, zachte winters: voor veel mensen heeft Spanje een ideaal klimaat. Ooit overwogen om in dat zonnige land een appartement aan te schaffen? Dit zijn 5 redenen om dat nu te doen!

© 2022 meerspanje.nl | voorpagina | disclaimer | over ons | adverteren | contact