
Deze dulces (banket) zijn zo typisch voor de paasperiode dat ik je het eenvoudige recept niet wil onthouden. De basis wordt gevormd door oud brood dat je frituurt. Er zijn verschillende varianten en elke regio geeft een eigen touch aan het recept. In Antequera (Málaga) wordt het brood bijvoorbeeld gedept in melk. Op andere plekken kan dat ook zoete wijn zijn.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
12 eieren
2 liter melk
3 eetlepels kaneelpoeder
1 liter olijfolie,
1 kg honing
2 sandwichbroden of een groot oud brood.
Bereiding
Kook de melk en voeg er de kaneel aan toe. Laat het brood hierin week worden. Verhit de olie in een grote braadpan en klop de 12 eieren. Haal de doorweekte sneetjes brood door het eimengsel en frituur ze tot ze goudkleurig zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit vervolgens langzaam de honing in een pan, zodat die vloeibaar wordt, en haal ook hier de sneetjes brood doorheen. ¡Que aproveche!
Reisgids Málaga
Meer weten over Málaga? Reserveer dan hier alvast een exemplaar van de reisgids Málaga. De leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. De gids verschijnt in mei.