Deze dulces (banket) zijn zo typisch voor de paasperiode dat ik je het eenvoudige recept niet wil onthouden. De basis wordt gevormd door oud brood dat je frituurt. Er zijn verschillende varianten en elke regio geeft een eigen touch aan het recept. In Antequera (Málaga) wordt het brood bijvoorbeeld gedept in melk. Op andere plekken kan dat ook zoete wijn zijn.

Ingrediënten

12 eieren

2 liter melk

3 eetlepels kaneelpoeder

1 liter olijfolie,

1 kg honing

2 sandwichbroden of een groot oud brood.

Bereiding

Kook de melk en voeg er de kaneel aan toe. Laat het brood hierin week worden. Verhit de olie in een grote braadpan en klop de 12 eieren. Haal de doorweekte sneetjes brood door het eimengsel en frituur ze tot ze goudkleurig zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit vervolgens langzaam de honing in een pan, zodat die vloeibaar wordt, en haal ook hier de sneetjes brood doorheen. ¡Que aproveche!

Reisgids Málaga

Meer weten over Málaga? Reserveer dan hier alvast een exemplaar van de reisgids Málaga. De leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. De gids verschijnt in mei.

Uw gids voor het echte Spanje - maandag 23 mei 2022
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tips & Trips
  • Spanje in Beeld
  • Gastronomie
  • Samenleving
  • Natuur
  • Historie
  • Nieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • Nieuwsbrief
 

GASTRONOMIE

Overal verkrijgbaar tijdens Semana Santa: torrijas

Uitgegeven: donderdag 13 april 2017 10:06
Laatst gewijzigd: donderdag 13 april 2017 10:06

MADRID - Elke bakker in Spanje verkoopt ze: torrijas. Ze hebben wat weg van onze wentelteefjes en worden door Spanjaarden gegeten in de paasperiode.

torrijas
© Stock

Deze dulces (banket) zijn zo typisch voor de paasperiode dat ik je het eenvoudige recept niet wil onthouden. De basis wordt gevormd door oud brood dat je frituurt. Er zijn verschillende varianten en elke regio geeft een eigen touch aan het recept. In Antequera (Málaga) wordt het brood bijvoorbeeld gedept in melk. Op andere plekken kan dat ook zoete wijn zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

12 eieren

2 liter melk

3 eetlepels kaneelpoeder

1 liter olijfolie,

1 kg honing

2 sandwichbroden of een groot oud brood.

Bereiding

Kook de melk en voeg er de kaneel aan toe. Laat het brood hierin week worden. Verhit de olie in een grote braadpan en klop de 12 eieren. Haal de doorweekte sneetjes brood door het eimengsel en frituur ze tot ze goudkleurig zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit vervolgens langzaam de honing in een pan, zodat die vloeibaar wordt, en haal ook hier de sneetjes brood doorheen. ¡Que aproveche!

Reisgids Málaga

Meer weten over Málaga? Reserveer dan hier alvast een exemplaar van de reisgids Málaga. De leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. De gids verschijnt in mei.

© MeerSpanje.nl/Else Beekman
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Gastronomie

  • De lang vergeten smaak van de Romeinse vissaus garum
  • Typisch broodje 'mollete de Antequera' krijgt beschermde status
  • Cruzcampo opent bierfabriek in Málaga's hipste wijk Soho
  • San Sebastián uitgeroepen tot beste bestemming voor foodies
  • Duurste en beste ham ter wereld komt uit Huelva
  • Tijd voor tapas
  • Espetos en Spanje's oudste chiringuito
  • Kaviaar proeven in Riofrio
  • Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen
  • Over bloemetjes, bijtjes en de honing die daaruit voorkomt
  • Tapas die iets over jezelf vertellen
  • Culinair genieten tijdens Gastrofestival in Madrid
  • Barcelona: de populairste restaurants
  • Baby-paling, een Noord-Spaanse delicatesse
  • Interview met topkok Carme Ruscalleda
  • De zoete wijn van Málaga, ooit wereldberoemd
  • Spanjes wijnstreken in vogelvlucht
  • Op bezoek bij sherry-producent Gonzalez Byass en 'Tío Pepe'
  • Vijf frisse Spaanse zomerdrankjes mét alcohol
  • Hoe maak je verfrissende gazpacho?
  • Koken en eten met Rodrigo de la Calle
  • 8e Culinaire week in Valencia begonnen
  • Tentakels
  • De smaken van Spanje, meesterwerk over de Spaanse keuken

Tips-en-trips

Het fietstoerisme in Spanje wordt steeds populairder. Het land draait om veel meer dan alleen om zon, zee en strand. Spanje heeft prachtige regio's waar je urenlang de mooiste plekken kunt bezoeken. Van prachtige natuurgebieden tot bruisende steden.

Top 5 INSpanje.nl

  1. Einde van extreem vroege hitte-episode in Spanje nabij
  2. Tips om beter bestand te zijn tegen de extreme hitte in Spanje
  3. Guardia Civil heeft twee pedofielen opgepakt
  4. Spanje heeft de dubbele hoeveelheid airco's nodig tegen de toegenomen hitte
  5. Spanje activeert gezondheidswaarschuwing wegens apenpokkenvirus

Samenleving

Heerlijk warme zomers, zachte winters: voor veel mensen heeft Spanje een ideaal klimaat. Ooit overwogen om in dat zonnige land een appartement aan te schaffen? Dit zijn 5 redenen om dat nu te doen!

© 2022 meerspanje.nl | voorpagina | disclaimer | over ons | adverteren | contact