Deze dulces (banket) zijn zo typisch voor de paasperiode dat ik je het eenvoudige recept niet wil onthouden. De basis wordt gevormd door oud brood dat je frituurt. Er zijn verschillende varianten en elke regio geeft een eigen touch aan het recept. In Antequera (Málaga) wordt het brood bijvoorbeeld gedept in melk. Op andere plekken kan dat ook zoete wijn zijn.

Ingrediënten

12 eieren

2 liter melk

3 eetlepels kaneelpoeder

1 liter olijfolie,

1 kg honing

2 sandwichbroden of een groot oud brood.

Bereiding

Kook de melk en voeg er de kaneel aan toe. Laat het brood hierin week worden. Verhit de olie in een grote braadpan en klop de 12 eieren. Haal de doorweekte sneetjes brood door het eimengsel en frituur ze tot ze goudkleurig zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit vervolgens langzaam de honing in een pan, zodat die vloeibaar wordt, en haal ook hier de sneetjes brood doorheen. ¡Que aproveche!

Reisgids Málaga

Meer weten over Málaga? Reserveer dan hier alvast een exemplaar van de reisgids Málaga. De leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. De gids verschijnt in mei.

Uw gids voor het echte Spanje - dinsdag 3 oktober 2023
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tips & Trips
  • Spanje in Beeld
  • Gastronomie
  • Samenleving
  • Natuur
  • Historie
  • Nieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • Nieuwsbrief
 

GASTRONOMIE

Overal verkrijgbaar tijdens Semana Santa: torrijas

Uitgegeven: donderdag 13 april 2017 10:06
Laatst gewijzigd: donderdag 13 april 2017 10:06

MADRID - Elke bakker in Spanje verkoopt ze: torrijas. Ze hebben wat weg van onze wentelteefjes en worden door Spanjaarden gegeten in de paasperiode.

torrijas
© Stock

Deze dulces (banket) zijn zo typisch voor de paasperiode dat ik je het eenvoudige recept niet wil onthouden. De basis wordt gevormd door oud brood dat je frituurt. Er zijn verschillende varianten en elke regio geeft een eigen touch aan het recept. In Antequera (Málaga) wordt het brood bijvoorbeeld gedept in melk. Op andere plekken kan dat ook zoete wijn zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

12 eieren

2 liter melk

3 eetlepels kaneelpoeder

1 liter olijfolie,

1 kg honing

2 sandwichbroden of een groot oud brood.

Bereiding

Kook de melk en voeg er de kaneel aan toe. Laat het brood hierin week worden. Verhit de olie in een grote braadpan en klop de 12 eieren. Haal de doorweekte sneetjes brood door het eimengsel en frituur ze tot ze goudkleurig zijn. Leg ze op een grote schaal. Verhit vervolgens langzaam de honing in een pan, zodat die vloeibaar wordt, en haal ook hier de sneetjes brood doorheen. ¡Que aproveche!

Reisgids Málaga

Meer weten over Málaga? Reserveer dan hier alvast een exemplaar van de reisgids Málaga. De leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. De gids verschijnt in mei.

© MeerSpanje.nl/Else Beekman
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Gastronomie

  • De lang vergeten smaak van de Romeinse vissaus garum
  • Typisch broodje 'mollete de Antequera' krijgt beschermde status
  • Cruzcampo opent bierfabriek in Málaga's hipste wijk Soho
  • San Sebastián uitgeroepen tot beste bestemming voor foodies
  • Duurste en beste ham ter wereld komt uit Huelva
  • Tijd voor tapas
  • Espetos en Spanje's oudste chiringuito
  • Kaviaar proeven in Riofrio
  • Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen
  • Over bloemetjes, bijtjes en de honing die daaruit voorkomt
  • Tapas die iets over jezelf vertellen
  • Culinair genieten tijdens Gastrofestival in Madrid
  • Barcelona: de populairste restaurants
  • Baby-paling, een Noord-Spaanse delicatesse
  • Interview met topkok Carme Ruscalleda
  • De zoete wijn van Málaga, ooit wereldberoemd
  • Spanjes wijnstreken in vogelvlucht
  • Op bezoek bij sherry-producent Gonzalez Byass en 'Tío Pepe'
  • Vijf frisse Spaanse zomerdrankjes mét alcohol
  • Hoe maak je verfrissende gazpacho?
  • Koken en eten met Rodrigo de la Calle
  • 8e Culinaire week in Valencia begonnen
  • Tentakels
  • De smaken van Spanje, meesterwerk over de Spaanse keuken

Top 5 INSpanje.nl

  1. Afgebrande discotheken Murcia hadden al jaar geen vergunning
  2. Aziatische hoornaar komt steeds vaker voor in Spanje
  3. Luchtvaartverkeer in Spanje in oktober drukker dan voor de pandemie
  4. Dronken passagier veroorzaakt 28 uur vertraging op vlucht vanuit Zaragoza
  5. Staatsschuld van Spanje gedaald en is nu lager dan die van Frankrijk

© 2023 meerspanje.nl | voorpagina | disclaimer | over ons | adverteren | contact