Tapas eten is een diepgewortelde gewoonte in de Spaanse cultuur. Het is een buitengewoon populaire, culinaire en sociale ervaring. Spanje heeft dan ook het hoogste aantal bars per inwoner in de wereld met 1 bar per elke 175 inwoners. In het grootste deel van deze bars kun je ook tapas eten en meer dan de helft (58%) bieden bij elk drankje gratis tapas aan.

Een recente studie heeft aangetoond dat de tapasgewoonten van Spanjaarden en toeristen heel erg verschillen. De vakantieganger haal je er gemakkelijk uit, aangezien hij van een sangria geniet bij zijn tapas, terwijl Spanjaarden een lekker fris biertje verkiezen (73%) of een glas wijn.

De populairste tapas onder toeristen zijn tortilla en paella. Serranoham en patatas bravas (gefrituurde aardappeltjes met een pikante tomatensaus) zijn zowel onder toeristen als onder de locals populair. De favoriete tapas van de locals zijn onder andere croquetas (warme, krokante kroketjes met een romige bechamelsaus en een vulling van ham), calamares (gefrituurde inktvisringen) en ensaladilla rusa (verwarrend genoeg Russische salade genoemd) gemaakt met aardappelen.

Weekends zijn het favoriete moment om tapas te eten (84,6%). Het populairste tijdstip om tapas te eten is zaterdagavond met vrienden of op zondag met familie. Het gemiddelde aantal tapas dat gegeten wordt, bedraagt 1-3 tapas, maar dit neemt toe tijdens het piekmoment op zaterdagavond (tussen 20 en 22 uur) tot meer dan 5 tapas per persoon. Misschien is het geheim om niet te dronken te worden een tapa per drankje?

Uw gids voor het echte Spanje - zaterdag 4 februari 2023
  • Adverteren
  • |
  • Contact
  • Voorpagina
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Costa Blanca
  • Costa del Sol
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tips & Trips
  • Spanje in Beeld
  • Gastronomie
  • Samenleving
  • Natuur
  • Historie
  • Nieuws
  • Forum
  • Evenementen
  • Facebook
  • Twitter
  • Linked In
  • Nieuwsbrief
 

GASTRONOMIE

Tijd voor tapas

Uitgegeven: zondag 11 juni 2017 13:15
Laatst gewijzigd: maandag 14 augustus 2017 07:01

MADRID - Donderdag 15 juni is Wereld Tapas Dag. Tapas zijn wereldberoemd en daarom worden de kleine hapjes uitbundig gevierd met hun eigen internationale feestdag.

tapas
© Else Beekman

Tapas eten is een diepgewortelde gewoonte in de Spaanse cultuur. Het is een buitengewoon populaire, culinaire en sociale ervaring. Spanje heeft dan ook het hoogste aantal bars per inwoner in de wereld met 1 bar per elke 175 inwoners. In het grootste deel van deze bars kun je ook

ADVERTENTIE

tapas eten en meer dan de helft (58%) bieden bij elk drankje gratis tapas aan.

Een recente studie heeft aangetoond dat de tapasgewoonten van Spanjaarden en toeristen heel erg verschillen. De vakantieganger haal je er gemakkelijk uit, aangezien hij van een sangria geniet bij zijn tapas, terwijl Spanjaarden een lekker fris biertje verkiezen (73%) of een glas wijn.

De populairste tapas onder toeristen zijn tortilla en paella. Serranoham en patatas bravas (gefrituurde aardappeltjes met een pikante tomatensaus) zijn zowel onder toeristen als onder de locals populair. De favoriete tapas van de locals zijn onder andere croquetas (warme, krokante kroketjes met een romige bechamelsaus en een vulling van ham), calamares (gefrituurde inktvisringen) en ensaladilla rusa (verwarrend genoeg Russische salade genoemd) gemaakt met aardappelen.

Weekends zijn het favoriete moment om tapas te eten (84,6%). Het populairste tijdstip om tapas te eten is zaterdagavond met vrienden of op zondag met familie. Het gemiddelde aantal tapas dat gegeten wordt, bedraagt 1-3 tapas, maar dit neemt toe tijdens het piekmoment op zaterdagavond (tussen 20 en 22 uur) tot meer dan 5 tapas per persoon. Misschien is het geheim om niet te dronken te worden een tapa per drankje?

© VakantiehuizenSpanje.nl
  Vorige artikel Volgende artikel  

Overig Gastronomie

  • De lang vergeten smaak van de Romeinse vissaus garum
  • Typisch broodje 'mollete de Antequera' krijgt beschermde status
  • Cruzcampo opent bierfabriek in Málaga's hipste wijk Soho
  • San Sebastián uitgeroepen tot beste bestemming voor foodies
  • Duurste en beste ham ter wereld komt uit Huelva
  • Espetos en Spanje's oudste chiringuito
  • Kaviaar proeven in Riofrio
  • Overal verkrijgbaar tijdens Semana Santa: torrijas
  • Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen
  • Over bloemetjes, bijtjes en de honing die daaruit voorkomt
  • Tapas die iets over jezelf vertellen
  • Culinair genieten tijdens Gastrofestival in Madrid
  • Barcelona: de populairste restaurants
  • Baby-paling, een Noord-Spaanse delicatesse
  • Interview met topkok Carme Ruscalleda
  • De zoete wijn van Málaga, ooit wereldberoemd
  • Spanjes wijnstreken in vogelvlucht
  • Op bezoek bij sherry-producent Gonzalez Byass en 'Tío Pepe'
  • Vijf frisse Spaanse zomerdrankjes mét alcohol
  • Hoe maak je verfrissende gazpacho?
  • Koken en eten met Rodrigo de la Calle
  • 8e Culinaire week in Valencia begonnen
  • Tentakels
  • De smaken van Spanje, meesterwerk over de Spaanse keuken

Tips-en-trips

Alicante is een prachtige, nog erg authentieke Spaanse havenstad aan de oostkust van Spanje. Wellicht minder bekend dan bijvoorbeeld Valencia of het nog beroemdere Benidorm, maar dat moet geen reden zijn de stad over te slaan!

Top 5 INSpanje.nl

  1. Met 189 km per uur door een idyllisch Spaans berglandschap zoeven?
  2. Meer bomen in steden zouden veel hitte-doden kunnen voorkomen
  3. Nederlandse die marihuanaplantage achter muur verborg opgepakt in Spanje
  4. Derde beste muurschildering ter wereld te zien in Spanje
  5. Gouden vibrators ter waarde van 80.000 euro gestolen in Sevilla

Tips-en-trips

De Canarische Eilanden zijn absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Maar waar kun je het beste terecht voor een prachtige vakantie?

© 2023 meerspanje.nl | voorpagina | disclaimer | over ons | adverteren | contact