Dat is iets later dan vorig jaar, zo zegt een woordvoerder van de gemeente, die op iets meer dan 30 kilometer ten noordwesten van de stad Murcia ligt. De winter is wat laat van start gegaan, waardoor de bomen later in bloei komen. De kou van 25 en 26 februari heeft echter al 20% van de bomen beïnvloed. Dit heeft geen effect op de fruittelers, want die zijn verzekerd, maar wel op de prijs van het fruit en het salaris voor de fruitplukkers, die vaak betaald krijgen per hoeveelheid.
Via de hashtags #cieza en #floraciondecieza kun je op de sociale media vast een voorproefje krijgen van de paarsgekleurde valleien waarin de felle kleuren mooi contrasteren met het ontluikende groen. In en rond Cieza worden vooral nectarines, perziken en pruimen geteeld. Ook in de video op deze pagina zijn de bloesems te zien.
Gastronomie
Vooral de perzik komt veelvuldig terug in de typisch Murciaanse keuken. Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt in desserts en marmelade's, maar ook als garnering bij hartige gerechten en toegevoegd aan salades. Perzik met witte tonijn, gamba's Tatoi of Gurugú kwartels zijn veelvoorkomende plaatselijke gerechten. In desserts wordt de perzik vaak gecombineerd met wijn, ijs en sorbets. Ook perziktaart is een favoriet onder de Murcianos.